HTML

Az Artisjus adó

A szerzői jog amely alapvetően a felhasználáshoz és a felhasználás módozatához köthető az adathordozókra a magáncélú másolásokra tekintettel lett kivetve. Ez már nem szerzői jogdíj hanem ez adó! Egy adó melyet egy egyesület javára behajt az állam.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Tiltakozz az Artisjus adó ellen!

2010.06.19. 21:58 basesoft

Ma már minden adathordozó árába beépült a szerzői jogdíj.  Ennek mértéke akár 8000 HUF is lehet egy merevlemezzel rendelkező DVD felvevő esetében. Az Artisjus-nak ezekből a díjakból évi 13 milliárd forint bevételük származik a 2009-es adatok szerint. Ebből 3 milliárd forint tulajdonképpen felszívódik kezelési költségként. A maradék 9 milliárd forintot szétosztják az egyesületen belül , mivel  közös jogkezelés alanyai sokszor egy személyben az egyesületen belül töltenek be funkciókat. A szerzői jog amely alapvetően a felhasználáshoz és a felhasználás módozatához köthető  az adathordozókra a magáncélú másolásokra tekintettel lett kivetve. Ez már nem szerzői jogdíj hanem ez adó! Egy adó melyet egy egyesület javára behajt az állam.

 

Tiltakozz ez ellen ! Csatlakozz a Facebook csoporthoz!

 

Szólj hozzá!

Címkék: artisjus adathordozó sarc jogdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://artisjusado.blog.hu/api/trackback/id/tr632094503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása